מכירות, שיווק וכושר שכנוע – איך לומדים את זה?
מאת: ידיד אלקלעי
ראשית כל, אמליץ ללמוד לעומק ובצורה חווייתית על נושא המאמר, בסדנה נפלאה לפיתוח שפת גוף, תקשורת בין אישית מכירות ושיווק: סדנת גנב ההצגות >>
כולנו יודעים כי הצלחה בעסקים תלויה רבות בכושר השכנוע שלנו, ביכולת שלנו לשווק מוצר ולמכור אותו. כמובן כי איכות המוצר עצמו היא חשובה אך אין חולק על כך כי מוצר טוב ככל שיהיה לא יכול להימכר ללא שיווק טוב. מי מאיתנו שניחן בכישורי השכנוע והמכירה, חלק נכבד מהדרך להצלחה כבר סלולה לו. אולם, אלו שבינינו אשר מכירות אינם שמם השני וגם לא החמישי...זקוקים לכלים בכדי לשפר את היכולות הללו ולהפיק מהן את המיטב.
יכולת שכנוע – כמו אוויר לנשימה
יכולת שכנוע היא קלף הג'וקר של כל איש עסקים מצליח. מי שהתברך ביכולת הזו יכול למכור את המוצר שלו גם אם לא מדובר במוצר איכותי במיוחד, גם אם לא מדובר במוצר הזול בשוק. למה? כי אדם בעל כושר שכנוע סוחף אחריו את הלקוח הפוטנציאלי בהתלהבות שלו, במצג שהוא יוצר כי המוצר שלו הוא זה שיהפוך את חייו של הלקוח לטובים יותר. אמת כי מי שנולד עם הכוח הזה לשכנע, יכולת המכירה שלו תתפתח ביתר קלות אך גם מי שלא נולד עם היכולת למכור מרק לאנשי המדבר בחודש יולי, יכול ללמוד איך עושים את זה..
על הקשר שבין שיווק, מכירה ושפת גוף
מוצר טוב, איכותי וזול יימכר ביתר קלות ממוצר בינוני ויקר אך בד בבד אנחנו רואים בכל יום כי מוצרים פחות טובים נמכרים יותר. למה? אנשי מכירות טובים יותר. מלאכת השיווק, השכנוע והמכירה מורכבת הן ממסרים מילוליים המועברים בשיחות המכירה והן ממסרים סמויים המועברים במודע או שלא במודע משפת הגוף שלנו. מי מאיתנו שלא יכול לקום בבוקר ולהתחיל למכור לפני שאכל ארוחת בוקר, יכול ללמוד את שפת המכירה כפי שאנו לומדים כל מקצוע אחר בו אנו רוצים לעסוק. במקביל ללמידה של המסרים המילוליים שיש להעביר בשיחות שיווק ומכירה, אנחנו יכולים ללמוד גם על שפת גוף.
שפת גוף היא הדרך לביטוי תחושות ורגשות ללא מילים כאשר בעזרתה אנחנו יכולים לשדר מסרים ברורים של ביטחון, אמינות, רצינות והיא יכולה לעזור לנו מאוד למכור את מרכולתנו. כשאנחנו מנסים לשכנע מישהו, אלא לא רק המילים שלנו שימלאו תפקיד כאן אלא השיח הבלתי מילולי שיעביר מסרים לצד השני דרך תנועות הידיים שלנו, הבעות הפנים שלנו. שפת גוף יכולה לעזור לנו ליצור את אפקט הדרמה, להגביר את העניין אצל הלקוח ולמכור יותר.
קורסי למידה – כלים לחיים
ישנו היום מבחר אדיר של קורסים בכל תחומי המכירה והשיווק אשר מתאימים הן לאלו הצועדים לראשונה בתחום והן לאנשי מכירות שעובדים בתחום זמן מה ורוצים להתפתח ולהתמקצע יותר. תוכלו לקחת קורסים לשיפור הדימוי העצמי, קורסים לתקשורת בינאישית ותקשורת עסקית, קורסים לשפת גוף, קורסים בניהול משא ומתן ועוד ועוד. לפניכם טעימה קטנה ממה שיש לקורס מכירות להציע:
1. שיעורי מבוא – הכרת תחום השיווק והמכירות, מודלים לתכנון השיווק, בחירת קהל יעד, סוגי לקוחות, תהליכי קבלת החלטות של קהלי היעד השונים וכדומה.
2. שיעורים מעשיים – הקניית מיומנויות מכירה ושיווק, סימולציות וכדומה.
3. שיעורים בתקשורת בינאישית ושפת גוף – ניהול שיחות מכירה, פיתוח אסטרטגיות מכירה , שפת גוף ככלי להצלחה במכירות וכדומה.
המבחר העצום שקיים היום של קורסי למידה, הרצאות, סדנאות והשתלמויות מאפשר להיכנס לעולם המכירה והשיווק, להתמקצע בתחום הזה ולבנות קריירה משגשגת. אנחנו יכולים להמשיך להתפתח וללמוד כל הזמן, להיות עם יד על הדופק על השינויים שקורים, על רעיונות חדשים וכמובן, הכי חשוב על אפשרויות נוספות לקידום והצלחה.
____
אתרים נוספים בנושאי שפת גוף: אתר communicate - האתר המקיף בישראל בנושאי שפת גוף>>
____
האמור באתר שפת גוף, מכירות ויכולת שכנוע אינו מתיימר להיות מדויק ו/או חד משמעי ו/או המסתמך על מחקרים מדעיים אמפיריים וכו' והעושה שימוש באמור באתר שפת גוף עושה כן על דעת עצמו בלבד, ולא תקום לו כל טענה נגד אתר שפת גוף ו/או כותב המאמר.
C כל הזכויות שמורות – אין להעתיק, לצלם, לשכפל, ו/או לעשות כל שימוש באמור בדף זה באתר שפת גוף ויכולת שכנוע, ובין אם בדפים אחרים באתר שפת גוף - בין למטרות רווח ובין שלא למטרות רווח, ו/או כל שימוש שהוא בלי לקבל את אישור בעלי האתר מראש ובכתב.
|