בימים טרופים אלה בהם העולם כולו עמד מלכת על מנת להתמודד עם מגפת הקורונה באמצעות סגרים וריחוק חברתי, הליכי הגירושין לא נעצרו. בין אם הקורונה רק דחתה את הקץ, ובין אם הקדימה אותו, להלן מדריך לפתיחת תיק גירושין בקורונה.
מיישבים את הסכסוך באופן מקוון
בעידן הטכנולוגי של ימינו, כאשר אפשר לעשות כמעט הכל מרחוק. גם הליכי גירושין בישראל החלו אט אט אף הם, להיות מותאמים למציאות הטכנולוגית של העידן הנוכחי.
בתוך כך, פתיחת תיק גירושין בקורונה יכולה להיעשות מרחוק ובאופן מקוון, וכך גם אפילו לגבי הישיבות שיבואו לאחר מכן.
יריית הפתיחה להליך הגירושין נעשית תחילה על ידי הגשת בקשה ליישוב סכסוך במשפחה. מדובר למעשה בהליך מקדמי טרם פתיחת תיק גירושין בבית הדין הרבני, בתנאי ששני בני הזוג בני הדת היהודית, או בבית המשפט לענייני משפחה אם בני הזוג הם בני דתות שונות.
מכל מקום, צד המעוניין ליזום את הליך הגירושין יידרש תחילה להגיש בקשה ליישוב סכסוך כאמור. הבקשה תוגש ל"יחידת הסיוע" שליד בית המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים. תפקידה של יחידת הסיוע הוא לסייע לצדדים לנסות ולפתור בעצמם את הסכסוך המשפחתי בניהם בדרכי הסכמה ושלום.
במסגרת הליך מקדמי זה, יוזמנו הצדדים לסבב פגישות עם אנשי יחידת הסיוע שמורכבת מעובדים סוציאליים, פסיכולוגים, מטפלים משפחתיים ומגשרים. בשל ימי הבידוד והגבלות הקורונה הישיבות מתקיימות גם במתכונת של היוועדות חזותית בזום או בשיחת ועידה טלפונית.
עם זאת, כל הישיבות חוסות תחת חיסיון מלא. כך שאם יישוב הסכסוך בהסכמה כשל, אזי לא יהיה ניתן להציג את חילופי הדברים לערכאה שיפוטית, אלא בהסכמתכם בלבד. לכן כבר משלב זה ישנה חשיבות רבה לייצוג משפטי של עורך דין מקצועי המתמחה בענייני גירושין.
ייצוג משפטי בפתיחת תיק גירושין בקורונה
כידוע, הליך גירושין הוא למעשה הליך משפטי לכל דבר ועניין. לכן גם בפתיחת תיק גירושין בקורונה אל תוותרו על קבלת ייצוג משפטי איכותי של עורך דין.
הדרך למתן גט או קבלתו, עלולה להיות מורכבת ומסובכת, במיוחד בימים של בידוד והתמודדות עם מגפת הקורונה.
ייצוג משפטי של עורך דין יתווה את דרך לגירושין עבורכם באופן המותאם למידותכם. כך למשל, נוסף לגירושין עצמם, הצדדים נדרשים להסכים על אופן הפירוד בניהם, ובהעדר הסכמה יוכרע הדבר על יד ערכאה שיפוטית. אופן הפירוד עוסק למעשה בסוגיות נלוות לגירושין כגון:
- משמורת על הילדים והסדרי ראייה איתם
- קביעת דמי מזונות ומדור לאישה ולילדים
- חלוקת הרכוש המשותף
כך שלמעשה ההכרעה בסוגיות אלה נתונה לסמכות שיפוט מקבילה. על כן, רק באמצעות עורך דין מומחה בכך, תוכלו לדעת היכן יהיה לכם מוטב לתבוע את מימוש זכויותיכם, באם באמצעות גירושין בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה כאשר לכל ערכאה יתרונות וחסרונות משלה.
יוזם הגירושין כאדון ההליכים
כאמור הסוגיות הנלוות לגירושין נתונות לסמכות שיפוט מקבילה, ואולם הצד שיהיה רשאי לקבוע את זהות הערכאה השיפוטית, הוא הצד שיזם את ההליך המקדמי ליישוב הסכסוך בהסכמה. כך למעשה, יוזם ההליך נהנה מהיכולת לנווט היכן יידונו הסוגיות הנוגעות לאופן הפירוד.
בחלק מהמקרים הדבר בהחלט מוביל ליתרון משפטי, שכן הצד האחר מושתק מהעלאת האפשרות לבקש ולהעביר את הסוגיות שדרושות הכרעה לערכאה אחרת. עם זאת אין הבדל מהותי בין פסיקותיהן של הערכאות השונות, אולם דרך היישום עשויה להיות אחרת, אך הדבר כמובן תלוי מקרה ונסיבותיו.
לסיכום, גם פתיחת תיק גירושין בקורונה טומנת אלמנטים טקטיים מהותיים שהצדדים נדרשים לקחת בחשבון. בין אם מדובר בתזמון בפתיחת ההליך, או בדרך ניהולו. לכן ובמיוחד בימי הקורונה, אל תהססו לפנות לייעוץ מקדים עם עורך דין מקצועי.