החלטת להתגרש? חשוב שתגבש אסטרטגיית גירושין המתאימה למקרה הגירושין הספציפי שלך. במאמר הנוכחי אסביר כיצד עושים זאת ואתן כמה טיפים שיסייעו לך בצעדים הראשונים של הגירושין.
גיבוש אסטרטגיית גירושין
לפני שאתה רץ לפתוח תיק גירושין, כדאי שתגבש אסטרטגיה מסודרת עבור ניהול הליכי גירושין. ישנם כמה שיקולים שעליך לקחת בחשבון לפני שאתה מגיש תביעת גירושין, שכן הגשת תביעת הגירושין עצמה עשויה לקבוע לא מעט כיצד יתנהלו הליכי הגירושין.
האם יש דרך אחת נכונה לנהל הליכי גירושין? כמובן שלא; כל מקרה גירושין לגופו. יש להתאים את האסטרטגיה למקרה הגירושין הספציפי שלך, ולא פחות מכך למי אתה – האם אתה הגבר או את האשה.
יתכן בהחלט שלאשה מוטב להתנהל בדרך אחת ולגבר מוטב להתנהל בדרך אחרת. הדבר מותנה במטרה אותה הצבת.
היכן להגיש את תביעת הגירושין – בבית המשפט או בבית הדין?
אחת השאלות הראשונות שעולות היא: היכן להגיש את התביעות הנלוות לתביעת הגירושין – בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה.
מבחינה עקרונית, לשתי הערכאות ישנה סמכות מקבילה לדון בהליכים הנלווים לגירושין.בבית הדין הרבני דנים תמיד בגירושין ובהסדרת הגט עצמו. לא ניתן להתגרש בבית המשפט מכח הסמכות הייחודית שיש לבית הדין הרבני לדון בגירושין.
יחד עם זאת, כאשר מוגשת תביעה באחד מהנושאים הנלווים לגירושין לאחת מן הערכאות, היא הופכת להיות המוסמכת הבלעדית לדון באותו הנושא וזאת, בכדי למנוע כפילות דיונים.
מעתה ואילך, הערכאה השנייה מאבדת את סמכותה לדון בנושא התביעה אשר הוגשה לערכאה האחרת והנלווה לתיק גירושין זה.
משום כך, השאלה היכן להגיש את מכלול התביעות בהליכי הגירושין היא שאלה קריטית. הגשת התביעה בעצם קובעת היכן יידונו הליכי הגירושין מכאן ואילך. היכן באמת עדיף להגיש את התביעות הנלוות לגירושין?
מקובל לומר שלגבר מוטב להגיש את התביעה בבית הדין הרבני ולאשה מוטב להגיש את התביעה בבית המשפט לענייני משפחה. לפי גישה זו, בית הדין, הפועל על פי ההלכה היהודית, נוטה באופן מובנה לטובת הגבר, ואילו בית המשפט, המבוסס על עקרונות ליברליים, נוטה יותר לטובת האשה.
גם אם יש מן האמת בגישה זו, אין ללמוד מן הכלל אל הפרט. יש לבחון כל מקרה גירושין על נסיבותיו השונות לגופו. לעיתים רבות אנו מייצגים נשים אשר את מכלול התביעות שלהן אנו מגישים בבית הדין הרבני דווקא!
לבגידה ישנן השלכות משפטיות בגירושין ויש להיערך לכך בהתאם
בגידה ( ניאוף ) של אחד מבני הזוג עשויה להשליך באופן משמעותי על הליכי הגירושין. במקרה של בגידה, יש לתכנן את הגירושין באופן שונה ולהיערך להתמודדות משפטית עם השלכות הבגידה. תכנון שכזה הנו למעשה בניית אסטרטגיה משפטית למן הצעד הראשון.
כאשר אשתך בגדה בך או כאשר בעלך בגד בך, מוטב לך להגיש את התביעה בבית הדין הרבני. בית הרבני מתייחס בחומרה רבה לבגידה, בוודאי כאשר מדובר בבגידה של האשה, והוא עשוי לבוא לקראת הנבגד בסוגיות הגירושין. למשל : לפטור את הבעל מתשלום מזונות אשה וכתובה ולהורות על חלוקה לא שוויונית של הרכוש לרעת הבוגד.
זאת לעומת בית המשפט שאינו מתייחס בחומרה רבה לבגידה ואינו משליך מן הבגידה על סוגיות הגירושין.
מאותה הסיבה, כאשר אתה בגדת באשתך או כאשר את בגדת בבעלך, מוטב לך להגיש את התביעה בבית המשפט. בית המשפט לא ייתן משקל רב לבגידה שלך ולא ישליך ממנה על שאר סוגיות הגירושין.
השתדלו לאסוף מסמכים רלוונטיים
במקביל לכל האמור, השתדלו לאסוף מסמכים רלוונטיים שעשויים לתמוך בטענות המשפטיות שלכם. גם הטיעון הטוב ביותר לא יהיה משכנע בדומה לטענה משפטית המגובה במסמך, וככל שיהיו בידיכם מסמכים מתאימים, כך יגברו הסיכויים שלכם להצליח בתביעת הגירושין.
בין המסמכים שמומלץ להשיג: מסמכים כלכליים המלמדים על רכושכם ועל רכושו של בן הזוג, תדפיסי בנק על משיכות חריגות, תלושי משכורת, תדפיסי כרטיסי אשראי, ריכוזי פנסיה וקופות גמל, צילומים של הבגידה – אם הייתה, ועוד.
מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני משפחה
סקרתי עד לכאן כמה שיקולים שיש להביא בחשבון בגיבוש אסטרטגיית גירושין, אך ישנם כמובן עוד ניואנסים משפטיים רבים שלא ניתנים לפירוט במסגרת מאמר זה. מניסיוני, חשוב מאד לקבל ייעוץ וליווי משפי לאורך כל הדרך מעורך דין המתמחה בדיני משפחה.
הידע המשפטי והניסיון הרב שמצויים בידי עורך הדין יסייעו לכם להתנהל בצורה נכונה במהלך הגירושין ולמקסם את סיכויי ההצלחה של התיק שלכם.
זכרו, הליך גירושין מתחילים בבניית אסטרטגיה וסימון מטרות. אתם מוזמנים לפנות אלי לתאום פגישת ייעוץ אישית ודסקרטית לצורך קבלת ייעוץ אישי והכוונה.